Latterligt

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

17 dec

17. december 2010

Der findes kræfter og mennesker, som repræsenterer synspunkter, der er så forrykte, at det ville være malplaceret at forholde sig seriøst til indholdet i deres budskaber og sætte dem på plads med rationel argumentation. At gendrive deres synspunkter på saglig vis ville være at anerkende, at de hører hjemme i domænet for fornuftig diskussion, og den legitimitet bør man ikke tilkende budskaber, der ikke bare er forkerte, men fuldkommen absurde. I stedet skal man møde disse mennesker med tavshed eller latterliggørelse og hån. Sidstnævnte midler må generelt foretrækkes, når de forstyrrede mennesker alligevel ingen nævneværdig magt har.

F.eks. i den netop overståede klimakonference i Cancun, Mexico, hvor Ritzau via dr.dk kunne orientere os om, at Bolivia havde sin helt egen klimadagsorden, hvilket allerede fortæller, at der er noget galt, for hvor har dette perifere land fået retten til en egen dagsorden fra?

Bolivias præsident, Evo Morales, gjorde sig ikke til talsmand for en fundamentalt anderledes tilgang til løsningen af klimaproblemerne, men ”tordnede mod kapitalismen og den rige verden” i den vanlige følelsesladede stil, der kendetegner udfordringer af vores verdensorden.

Året før havde Morales optrådt som ”fast vedhæng til Venezuelas venstrepopulistiske præsident, Hugo Chavez, som drev sit eget politiske cirkus i Bella Center”. Klovneriet illustreres ved, at Morales og Chavez her ”holdt lange taler […] om USA og de rige landes undertrykkelse af den fattige del af verden”. Der findes selvfølgelig få ideer, der er så latterlige, men makkerparrets cirkusoptrædener var ikke kun ufrivillig underholdning, men desværre også ”medvirkende til at skabe den sure atmosfære på topmødet, som fik forhåbningerne om en ambitiøs klimaaftale til at briste”.

Ved klimakonferencen i Cancun havde Morales tilmed taget noget af sin aparte lokale kultur med til de seriøse forhandlinger: ”Han var mødt op i Mexico med en stor gruppe indianske kvinder klædt med deres karakteristiske bowlerhatte. De fulgte Morales’ taler og klappede og tiljublede ham, mens mange delegater og lokale mexicanere forundret fulgte optrinnene.” Morales selv bar i øvrigt ikke slips til konferencen.

Med sådanne midler forsøgte han at ”kyse” det mexicanske formandskab og obstruere forhandlingerne, men som vi ved, skulle det heldigvis ikke gå så galt.

1 svar to “Latterligt”

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/2/1/9/medieoplysning.dk/httpd.www/wp-content/themes/bueno/includes/theme-comments.php:66 Stack trace: #0 /customers/2/1/9/medieoplysning.dk/httpd.www/wp-content/themes/bueno/includes/theme-comments.php(20): the_commenter_link() #1 /customers/2/1/9/medieoplysning.dk/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/2/1/9/medieoplysning.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/2/1/9/medieoplysning.dk/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/2/1/9/medieoplysning.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/2/1/9/medieoplysning.dk/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2172): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, A in /customers/2/1/9/medieoplysning.dk/httpd.www/wp-content/themes/bueno/includes/theme-comments.php on line 66