Gaza på diæt

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

19 nov

19. november 2010

Den israelske menneskerettighedsorganisation Gisha: Legal Center for Freedom of Movement opnåede i oktober måned, efter en længere juridisk kamp med den israelske regering, at få aktindsigt i dokumenter, som viser, at man fra den israelske regerings side kollektivt afstraffer civilbefolkningen i Gaza. Dette sker ved overlagt at begrænse adgangen til basale fornødenheder såsom fødevarer og brændstof. Dokumenterne indeholder matematiske ligninger, som viser, hvordan den israelske regering udregner, hvor meget mad, brændstof og andre fornødenheder man kan nøjes med at give befolkningen i Gaza.

Denne kollektive afstraffelse kan ikke forsvares med henvisning til sikkerhedshensyn og er i strid med gældende international lov. Vi ville ønske, vi kunne henvise til dansk medieomtale af sagen, men desværre har ingen medier fundet det værd at rapportere, hvorfor vi i stedet henviser til Gishas egen behandling af sagen: Gisha: Israel Reveals Documents related to the Gaza Closure Policy.

Trackbacks og Pingbacks

  1. Hvorfor er Gaza på randen af kollaps? | Medieoplysning - 11. apr, 2013

    […] Kontakt danske medier ang. dette emne samt andre aspekter af forarmelsespolitikken, som vi har skrevet om her: Gaza på diæt. […]

Skriv en kommentar